Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Een tandje bij zetten: blik op verkorte MBO opleiding Tandartsassistent

9

nov

9

nov

Hieronder een aantal leuke en bijzondere feitjes:

Wel leuk deze feitjes, maar het belangrijkste is dat je je gebit goed verzorgt. Dit doe je door je tanden dagelijks te poetsen en regelmatig naar de tandarts te gaan.

We weten allemaal dat de tandarts een assistent(e) heeft, waar de tandarts heel zuinig op moet zijn want er is een tekort aan tandartsassistenten. Lijkt het jou leuk om de tandarts te ondersteunen bij taken die worden uitgevoerd wanneer een patiënt in de stoel ligt? En lijkt het jou ook wel wat om zelfstandig handelingen uit te voeren, zoals het geven van advies en voorlichting over het gebit? Dan is de opleiding tot tandartsassistent wellicht iets voor jou! Er is een tekort aan tandartsassistenten, dit is voor jou goed nieuws want dan heb je grotere kans op een baan.

De opleiding tot tandartsassistent is niet voor iedereen weggelegd, een goede assistent(e) heeft de volgende eigenschappen:

Als tandartsassistent heb je een gevarieerde en veelzijdige functie met veel tandtechnische handelingen. Je leert in de opleiding over onder andere de volgende onderwerpen:

Naast deze theorie doe je vooral veel in de praktijk, je maakt verschillende opdrachten op je stageadres. Zo leer je de tandartspraktijk het beste kennen.

Denk jij bij het lezen van dit stuk: dit ben ik! Meld je dan nu aan voor de opleiding tot tandartsassistent. Na een jaar kan al aan de slag in de praktijk. Als je je snel aanmeldt dan kan je 20 november al beginnen. 

Gepubliceerd door Mariëlle Walta
In de categorieën MBO opleidingen en Arbeidsmarktperspectief

Ik ben Mariëlle Walta, Onderwijskundige/Onderwijsontwikkelaar bij Capabel. Ik ben, samen met mijn collega’s, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de opleidingen. Alles wat jij op de opleiding leert heb ik (samen met de docenten) ontworpen. Ik schrijf een blog over alles wat met Capabel Onderwijs Groep en het mbo te maken heeft. Ik hoop met mijn blog veel mensen enthousiast te maken om een mbo-opleiding te volgen. Verder kan ik niet zonder sneakers, Netflix, koffie en is de zomer mijn favoriete seizoen!

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00