Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Tandartsassistent: iets voor jou?

MBO Tandartsassistent

In 15 maanden je diploma

Ontdek onze verkorte opleiding MBO Tandartsassistent

Kan jij goed met mensen overweg en lijkt het jou leuk om het centrale aanspreekpunt te zijn van de tandartsenpraktijk? Lees dan verder in deze blog om erachter te komen of MBO Tandartsassistent(e) een geschikte opleiding voor jou is.

Als Tandartsassistent is het belangrijk dat je goed met mensen overweg kan. Jij bent het eerste aanspreekpunt en zorgt er met je brede glimlach voor dat patiënten zonder zorgen hun afspraak bij de tandarts kunnen voortzetten. Ook zorg jij ervoor dat de tandarts, kaakchirurg of mondhygiëniste zijn of haar werk kan verrichten. Je ondersteunt hen in het behandelen van patiënten door behandelingen voor te bereiden, materialen klaar te maken voor gebruik en ook tijdens de behandeling jouw steentje bij te dragen.

Naast dat jij een ondersteunende taak hebt, voeg je je soms ook op de voorgrond door behandelingen uit te voeren zoals bijvoorbeeld het maken van röntgenfoto's. Je hebt dus zowel tijdens de behandeling als voor de behandeling contact met de patiënt om een zo fijn mogelijke behandeling te garanderen.  

In 15 maanden je diploma bij Capabel Onderwijs

Uniek aan de opleiding MBO Tandartsassistent(e) bij Capabel is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als Tandartsassistent. Dat bedoelen we nou met Kort & Krachtig! Met 4 startmomenten per jaar én 10 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

Wat verdien je als tandartsassistent(e)?

Het gemiddelde salaris van een tandartsassistent in Nederland is ongeveer € 2.430,-. Een tandartsassistent met weinig ervaring kan rekenen op een salaris rond de €2.070,-. Heb je meer ervaring? Dan kan het salaris oplopen tot wel €2.795,-. Dit kun je bereiken wanneer je jezelf bijvoorbeeld verder specialiseert tot de functie tandartsassistent-plus (preventieassistent).

Meer informatie & inschrijven

  • Meer weten over de opleiding? Download hier de brochure of bezoek een voorlichting!
  • Binnenkort al starten met jouw kort & krachtige opleiding tot Tandartsassistent? Ga via onderstaande button naar het inschrijfformulier en start in september met jouw verkorte opleiding!
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding