Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Een leven lang leren

21

feb

21

feb

Bij het horen van “een leven lang leren” gaan bij veel mensen de nekharen overeind staan. Moet je nou echt je hele leven leren? Kan je niet na je studie gewoon gaan werken tot je 65e (of 67e, of toch 65e, ligt een beetje aan de verkiezingsuitslag van maart 2017). Na school is het leren toch wel een keertje klaar? Niks is minder waar…

Als je op Google zoekt naar Leven lang leren dan krijg je meer dan 1,3 miljoen resultaten. Dus dan zal het toch wel belangrijk zijn. Een leven lang leren zorgt ervoor dat je voorbereid bent op een toekomst waarin je meerdere functies op de arbeidsmarkt vervult. Om dit te kunnen moet je goed opgeleid zijn en je kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen. De overheid wil het leren in alle levensfasen stimuleren. Dus je bent nooit te oud om te leren. De maatschappij en de arbeidsmarkt veranderen, als je hierin wil blijven meedraaien is het van belang om jezelf te blijven ontwikkelen. Dit kan je op allerlei manieren doen, je kan om-, bij- en/of nascholen.

Ook voor mensen met een mbo-opleiding is het van belang om te blijven doorleren. Het mbo heeft als hofleverancier van geschoolde vakmensen een belangrijke opdracht in scholing van werkenden en werkzoekenden. Oké, dat je moet blijven leren mag duidelijk zijn. Maar wat ga je dan doen? Je moet al zoveel keuzes maken, hoe moet je dan je om-, bij- en/of nascholing kiezen? Capabel helpt je graag bij het maken van deze keuze.Na het afronden van een mbo-opleiding heb je veel mogelijkheden om binnen jouw vakgebied door te groeien, bijvoorbeeld met een hbo-opleiding die mooi aansluit op je ervaring en wensen.

Voor doktersassistenten en verpleegkundigen is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om verder te studeren als Praktijkondersteuner Huisarts. Het beroep is op hbo-propedeuse niveau en voor Verpleegkundigen en Doktersassistenten een goede vervolgstap.

Je werkt in de huisartsenpraktijk. De vakgebieden waar je als Praktijkondersteuner Huisarts actief in bent zijn:  diabetes zorg, astma/COPD, coronair lijden en ouderenzorg. Hiernaast spelen de algemene praktijkvoering, kwaliteitszorg en communicatieve vaardigheden een rol in je werk. Bij Capabel Hogeschool kan je deze opleiding volgen en na 8 maanden ben je Praktijkondersteuner Huisarts, of een doktersassistent met waardevolle extra’s. Extra competenties en vaardigheden die jou een aantrekkelijke kandidaat maken op de arbeidsmarkt.

Bij Capabel Hogeschool zijn er nog veel meer mogelijkheden om na je mbo-diploma door te groeien. Wat dacht je van een  Bachelor Toegepaste psychologie na je mbo-opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener of hbo Recht in de zorg na je opleiding Apothekersassistent? Er zijn genoeg mogelijkheden. Neem eens een kijkje op onze website www.capabelhogeschool.nl en start vandaag nog met jouw Leven lang leren!

Gepubliceerd door Mariëlle Walta
In de categorie Overig

Ik ben Mariëlle Walta, Onderwijskundige/Onderwijsontwikkelaar bij Capabel. Ik ben, samen met mijn collega’s, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de opleidingen. Alles wat jij op de opleiding leert heb ik (samen met de docenten) ontworpen. Ik schrijf een blog over alles wat met Capabel Onderwijs Groep en het mbo te maken heeft. Ik hoop met mijn blog veel mensen enthousiast te maken om een mbo-opleiding te volgen. Verder kan ik niet zonder sneakers, Netflix, koffie en is de zomer mijn favoriete seizoen!

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00