Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat doet een Doktersassistent?

Doktersassistent is veel meer dan alleen maar de telefoon aannemen en afspraken inplannen. Laten we eens naar een dag in het leven van een doktersassistent er uit kan zien (gebaseerd op een waargebeurd verhaal).

Onderwijsassistent staat in leslokaal met spierbalWat ik zo leuk vind aan het vak doktersassistent is de veelzijdigheid. Het ene moment zit je aan de balie of telefoon  adviezen te geven en vervolgens heb je een afspraak met een patiënt voor het zetten van een injectie. Ook de verscheidenheid aan medisch technische handelingen is erg divers. Een dag kan rustig verlopen maar ook bol staan van EHBO`tjes of andere spoedzaken. Klein voorbeeld: ik had behandelkamerdienst, er stonden verschillende activiteiten gepland van een wratje aanstippen tot een wondcontrole, terwijl ik hiermee bezig was werd ik geroepen; er stond aan patiënt aan de balie die een drukkend gevoel op het hart hard, snel maakte ik een hartfilmpje waarop besloten werd dat de ambulance moest komen. Een rustige middag werd ineens een onrustige, drukke middag met veel hectiek, ik hou ervan."

De doktersassistent kan meer voor je betekenen dan je denkt. Hij/zij is de rechterhand van de huisarts en heeft een heel uitgebreid takenpakket. Van afspraken maken, patiënten ontvangen en geruststellen tot griepvaccinaties en gezondheidsadviezen geven. De doktersassistent neemt steeds meer taken van de huisarts over. Denk maar aan het maken van hartfilmpjes, het uitspuiten van oren en het maken van uitstrijkjes. Daarnaast is triage een heel belangrijk onderdeel. Jij hebt het eerste contact met de patiënt, dus het is van groot belang dat je een goed beeld krijgt, zodat je de urgentie van de klacht kan bepalen. Het is aan jou om te beoordelen of baby Sem met 41 graden koorts voorrang heeft op meneer de Vries die last heeft van zijn vinger.

Zie jij jezelf wel als doktersassistent aan de slag gaan? Meld je dan snel aan voor de opleiding. Je gaat al heel snel de praktijk in want je begint al direct in het eerste blok met je stage. Na een jaar ben je gediplomeerd doktersassistent en kan je er je werk van maken. De opleiding is praktijkgericht en heel veelzijdig. Zo werk je vanaf dag 1 al met casussen uit de praktijk en de opleiding neemt de laatste ontwikkelingen uit het werkveld mee. Dus niet zitten en luisteren, maar actief aan de slag.

Meld je nu aan, dan kun je in september al beginnen! Zien we je dan?

Gepubliceerd door: Yvonne Mallie, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg, Zorg en Welzijn, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding