Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Dierenartsassistent: de redder in nood!

MBO Dierenartsassistent Paraveterinair

Dierenartsassistent: de redder in nood!

Een bezoekje aan de dierenarts: het wordt door huisdieren en hun baasjes niet als het fijnste klusje ervaren... Echter kan jij hier als MBO Dierenartsassistent Paraveterinair een verschil in brengen! Als dierenartsassistent zal jij het eerste aanspreekpunt zijn van de bezoeker en kun jij zowel baasje als dier op hun gemak stellen voor een prettig bezoek. Lijkt jou dit wat? Lees dan snel verder om erachter te komen of de opleiding bij jou past.

Als dierenartsassistent ben jij straks de helpende hand van de dierenarts. Je verzorgt dieren die voor een behandeling bij de arts komen en stelt ze op hun gemak. Je zorgt ervoor dat alles in de behandelkamer klaar ligt om aan de slag te gaan. Ook voer je kleine medische behandelingen uit, zoals het verwijderen van hechtingen, nagels knippen en wonden schoonmaken en verbinden. Daarbij verzorg je ook de administratie, zoals het beheren van de receptie, beheren van de agenda en schrijven van rapporten.

Kortom: zoek je een uitdagende, leuke en veelzijdige baan? Dan is de opleiding MBO Dierenartsassistent Paraveterinair bij Capabel echt wat voor jou! 

In 18 maanden je diploma bij Capabel Onderwijs

Uniek aan de opleiding MBO Dierenartsassistent Paraveterinair bij Capabel is de korte studieduur. Je kunt in 18 maanden je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als Dierenartsassistent Paraveterinair. Dat bedoelen we nou met Kort & Krachtig! Met 4 startmomenten per jaar én 11 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

Na het succesvol afronden van de opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair kun je werk vinden in bijvoorbeeld een dierenartsenpraktijk. Je krijgt daar te maken met verschillende soorten dieren zoals koeien, varkens en paarden. Je kunt ook werken met gezelschapsdieren zoals honden, katten, cavia’s, konijnen en noem maar op. Je kunt ook aan de slag bij een kliniek voor bijzondere dieren.

Wat verdien je later als dierenartsassistent(e)?

Een dierenartsassistent(e) verdient gemiddeld bruto tussen de € 2.300 en € 2.700 bper maand. Het minimum salaris voor de dierenartsassistent(e) is € 2.052 en het maximale bruto loon per maand komt neer op € 3.117. Dit is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Meer informatie & inschrijven

  • Meer weten over de opleiding? Download hier de brochure of bezoek een voorlichting!
  • Dit najaar starten met jouw kort & krachtige opleiding tot dierenartsassistente? Ga via onderstaande button naar het inschrijfformulier en start in november al met jouw verkorte opleiding!
Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg en Welzijn
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding