Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Hart voor dieren

8

feb

8

feb

De hond is, samen met de kat, een van de meest populaire huisdieren. In Nederland worden ongeveer 2.2 miljoen honden en 3.7 miljoen katten gehouden. Dit houdt in dat ongeveer 1 op de 7 Nederlanders een hond in huis heeft en 1 op de 5 een kat. Daarnaast zijn er natuurlijk nog al die andere huisdieren; konijnen, cavia’s, hamsters, fretten, gerbils, kameleons, slangen, spinnen (waarom mensen spinnen als huisdier houden zal me altijd een raadsel blijven) en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Huisdieren zijn hot! Ze zijn blij als je thuiskomt en als je ze een beetje traint pakken ze zelfs iets lekkers uit de koelkast voor je, al wordt dat met een cavia misschien wat lastig. Helaas worden ze ook wel eens ziek of moeten ze een prik (het zijn net mensen), dan komen ze bij de dierenarts terecht. Waar een huisarts een doktersassistent(e) heeft, een tandarts een tandartsassistent(e) en een apotheker een apothekersassistent(e), heeft de dierenarts een dierenartsassistent(e). Oh, correctie een dierenartsassistent paraveterinair. Want als je een mbo-diploma Dierenartsassistent Paraveterinair hebt mag je meer doen dan alleen de telefoon opnemen. Je bent dan wettelijk bevoegd om bepaalde handelingen uit te voeren zoals het toedienen van medicijnen of het onderzoeken van het dier. Dit is nog maar een kleine greep uit de taken die je als paraveterinair uitvoert. Wat je o.a. nog meer doet:

Het is een heel veelzijdig beroep, misschien wel veelzijdiger dan je in eerste instantie dacht. Dat maakt dat de opleiding ook heel veelzijdig is. Je gaat vanaf dag 1 al heel praktisch aan de slag. Zo leer je op de eerste dag wat de verschillende ziekteverschijnselen zijn en hoe je zieke dieren kan herkennen. Het leuke van onze lessen is: huisdieren zijn welkom. Het gebeurt regelmatig dat er honden in het lokaal te vinden zijn.

Stage is ook een heel belangrijk onderdeel. Je doet eerst een voorbereidende stage, zodat je leert hoe je met gezonde dieren kan omgaan. Daarna start je snel met de langdurige stage, dan kan je direct het geleerde toepassen in de praktijk. Wat misschien wel het leukste van de opleiding is, is dat je een puppy- en/of kittenparty bedenkt. Het woord alleen al, puppyparty, dat klinkt al zo gezellig. Je bedenkt een voorlichtingsbijeenkomst voor mensen die een puppy of kitten hebben aangeschaft waarin ze leren hoe ze deze het beste kunnen verzorgen.

Het spreekt voor zich dat je graag met dieren werkt als je deze opleiding wil volgen. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat je ook graag met mensen werkt. Elk dier heeft namelijk een eigenaar, die zijn allemaal anders. Je leert hoe je omgaat met mensen die net hun geliefde hond hebben laten inslapen maar je leert ook wat je moet doen als een eigenaar agressief reageert.

Lijkt het je wat om na een jaar aan de slag te gaan als Dierenartsassistent Paraveterinair met je erkende mbo-diploma op zak? Ga dan snel naar de website en meld je aan!

Twijfel je nog of je de opleiding wil volgen, misschien trekt dit je over de streep:

 

 

p.s. de overige assistentberoepen die in deze blog genoemd worden kan je ook bij ons volgen. Dus heb je het niet zo op dieren, dan is een andere opleiding misschien wel wat voor jou. We hebben voor ieder wat wils.

Gepubliceerd door Mariëlle Walta
In de categorieën Zorg en Welzijn en MBO opleidingen

Ik ben Mariëlle Walta, Onderwijskundige/Onderwijsontwikkelaar bij Capabel. Ik ben, samen met mijn collega’s, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de opleidingen. Alles wat jij op de opleiding leert heb ik (samen met de docenten) ontworpen. Ik schrijf een blog over alles wat met Capabel Onderwijs Groep en het mbo te maken heeft. Ik hoop met mijn blog veel mensen enthousiast te maken om een mbo-opleiding te volgen. Verder kan ik niet zonder sneakers, Netflix, koffie en is de zomer mijn favoriete seizoen!

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00