Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Capabel lessen tijdens overheidsmaatregelen 100% online

16

mrt

16

mrt

In verband met het Coronavirus moeten alle scholen haar deuren sluiten. Bij Capabel Onderwijs Groep proberen we het onderwijs zo veel mogelijk door te laten gaan, maar dan online. Door middel van afstandsonderwijs, zoals jullie al deels gewend van ons zijn, kun je gewoon studeren bij Capabel!

Wij blijven veilige intakes en voorlichtingen organiseren

Wil jij je nog oriënteren of op korte termijn starten met een opleiding? Geen zorgen, meld je aan! De komende weken blijven wij voorlichtingen en intakes faciliteren voor mensen die op korte termijn met een opleiding willen starten. We doen dit uiteraard in aangepaste vorm, met maatregelen die het besmettingsrisico beperken. Denk hierbij aan gescheiden ruimtes, kleine groepen en voldoende sanitaire voorzieningen.

Jarenlange ervaring in leren op afstand

Bij Capabel Onderwijs Groep zijn we al langer gewend te werken met online lessen. Met de online leeromgeving, Mijn.Capabel, kun jij als student daarnaast ook altijd zelfstandig aan de slag met het lesmateriaal. De generieke vakken worden altijd in de vorm van webinars gegeven. Die volg je gewoon thuis, in je eigen omgeving. Hier voegen we vanaf dinsdag 17 maart ook de vaklessen aan toe. De vakdocent zal via een webcam de les verzorgen op de lesdag zoals bekend in het rooster. Dit betekent dat je de studie 100% vanuit huis kunt volgen, en je ook nog live inhoudelijke vragen kunt stellen aan de vakdocent.

Examens gaan door in aangepaste vorm

Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn verkorte opleiding op tijd kan afronden, is ons uitgangspunt om de examens volgens planning af te nemen. Voor ieders gezondheid zorgen wij daarom bij alle examens voor aangepaste omstandigheden die in lijn zijn met de voorzorgsmaatregelen van het RIVM. De volgende examens gaan in aangepaste vorm door:

Stagebedrijf is leidend bij Corona-maatregelen op stage

Wij beseffen dat je de ervaring die je opdoet bij je stagebedrijf hard nodig hebt. Daarom zijn we in contact met stagebedrijven om ervoor proberen te zorgen dat er zo veel mogelijk stage gelopen kan blijven worden. Dit moet eventueel wel met enkele aanpassingen, afhankelijk van de richtlijnen en maatregelen van het stagebedrijf. Hiertoe behoort eventueel thuis werken. Dit zal echter sterk beïnvloed worden door het type werk dat uitgevoerd kan worden. Wanneer de stage niet of aangepast doorgang kan vinden, kun je dit melden bij je docent.

Gepubliceerd door Samira van der Berg
In de categorie Overig

Mijn naam is Samira van der Berg. Ik hou jou via deze blogpagina op de hoogte van alles acties en nieuwtjes van Capabel. Via de blog zal ik je vertellen waar en wanneer er Open Dagen zijn en plaats ik artikelen door die belangrijk zijn voor jou! Zij bevatten nieuwsitems over MBO onderwijs, Zorg en Welzijn en baanperspectief. Mijn familie en vrienden zijn erg belangrijk voor mij, gezellig samen zijn met muziek en lekker eten. Vooral buiten in de lente, mijn favoriete seizoen.

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00