Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Bespaar jezelf een opleiding op het ROC!

11

aug

11

aug

Wat een goed nieuws deze week, voor het eerst in 30 jaar daalde de inflatie naar min 0,3 procent. Wat in lekentaal betekent dat het leven goedkoper is! Voor het mandje met dezelfde boodschappen betaal je nu minder dan vorig jaar. En omdat wij bekend staan als het meest zuinige volk zal in veel huiskamers de champagne open zijn gegaan (uiteraard supermarktchampagne en geen dure van de slijter). We letten graag op de kleintjes en geven het liefst zo min mogelijk geld uit. Dat we meer fooi geven dan de Belgen is de uitzondering op de regel.

Daarom is vaak de eerste reactie die je hoort op particulier onderwijs “Is dat niet veel duurder dan het ROC? Zonde van je geld!” Wellicht is dit alleen het imago dat het particulier onderwijs heeft. Het bedrag wat je aan lesgeld betaalt ligt inderdaad hoger, maar dat is dan ook het enige. De Rijksoverheid heeft onderzoek gedaan naar de gemiddelde schoolkosten en op een ROC kunnen deze oplopen tot 1000 euro per jaar. Bij Capabel Onderwijs Groep betaal je een keer ongeveer 400 euro voor alle leermiddelen en materialen. Sinds kort werken we met een online boekenpakket, dit is voordeliger dan de ouderwetse schoolboeken. Dus het bedrag kan alleen maar lager uitvallen.

We kennen allemaal de uitdrukking “Tijd is geld” en dat klopt ook, zeker als het om je toekomst gaat. Onze opleidingen duren allemaal 1 jaar, dit betekent dat je na 1 jaar al aan de slag kan. Wat ook betekent dat je na 1 jaar al salaris gaat verdienen. Dan heb je de investering van de opleiding zo weer terugverdiend.

Laat ik het eens illustreren met een voorbeeld:

Je wil heel graag doktersassistent worden en je hebt besloten om deze opleiding te gaan volgen. Allereerst, leuk dat je dat gaat doen! Doktersassistent is een hele leuke opleiding en een mooi beroep. Maar terug naar het voorbeeld:

Bij Capabel kost deze opleiding 4927 euro en de bijkomende schoolkosten zijn 389 euro, dit komt op een totaal van 5316 euro, voor een eenjarige opleiding. Bij een ROC kost dezelfde opleiding 4692 euro (bij het Albeda college, deze prijzen zijn terug te vinden op hun website) en de bijkomende schoolkosten zijn minimaal 1500 euro, dat is een totaal van 6192 euro, voor een driejarige opleiding.

Bij Capabel ben je na 1 jaar klaar met de opleiding, dus na 1 jaar kan je aan de slag als doktersassistent. Het startsalaris van een doktersassistent ligt op ongeveer 1760 euro, dit kan je dus al maandelijks verdienen na 1 jaar opleiding. Dit betekent dat je na 3 maanden je investering in de opleiding al hebt terugverdiend.

Dus mocht geld je nog tegenhouden om bij ons een opleiding te volgen, denk dan aan de investering in tijd. Hoe fijn is het dat je na een jaar al aan je droombaan kan beginnen!

Wil jij meer weten over hoe het is om bij een particuliere onderwijs instelling je opleiding te volgen?

Gepubliceerd door Mariëlle Walta
In de categorie MBO opleidingen

Ik ben Mariëlle Walta, Onderwijskundige/Onderwijsontwikkelaar bij Capabel. Ik ben, samen met mijn collega’s, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de opleidingen. Alles wat jij op de opleiding leert heb ik (samen met de docenten) ontworpen. Ik schrijf een blog over alles wat met Capabel Onderwijs Groep en het mbo te maken heeft. Ik hoop met mijn blog veel mensen enthousiast te maken om een mbo-opleiding te volgen. Verder kan ik niet zonder sneakers, Netflix, koffie en is de zomer mijn favoriete seizoen!

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00