Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Ben jij klaar om je tanden in MBO tandartsassistente te zetten?

12

mrt

12

mrt

Koksopleiding MBO Vind jij de bezoekjes aan de tandarts juist leuk en interessant? Lijkt het je leuk om patiënten te helpen met advies over tandonderhoud? Dan past de opleiding MBO tandartsassistent perfect bij jou!

Wat leer ik tijdens de MBO tandartsassistente?

Tijdens de opleiding tandartsassistente opleiding MBO niveau 4 leer je een tal van tandheelkundige en organisatorische activiteiten. De opleiding bevat veel variatie.

Een aantal praktische taken die jij zal leren tijdens de tandartsassistent opleiding MBO niveau vier zijn:

Als tandartsassistente houd je je niet alleen maar bezig met de praktische taken. Je bent ook actief op organisatorisch vlak. Je leert bijvoorbeeld om te gaan met het afsprakensysteem. Ook ben je verantwoordelijk voor de voorraad en voor de financiële administratie.

Wat als ik mijn diploma als tandartsassistente opleiding mbo niveau 4 gehaald heb?

Als je je diploma hebt behaald, kun je aan de slag gaan als tandartsassistente. Als tandartsassistent heb je veel werkmogelijkheden. Je kunt terecht bij een tandartspraktijk, een groepspraktijk, een orthodontist, jeugdtandverzorging of bij een kaakchirurg in een ziekenhuis of gezondheidscentrum.

Ook kun je je nog specialiseren binnen deze werkplekken. Je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om bij een tandarts te gaan werken dis speciaal ingericht is voor mensen die bang zijn voor de tandarts. Bij spoedgevallen kan het zijn dat je buiten werktijd moet werken of een weekenddienst moet draaien.

Waarom voor Capabel kiezen en niet voor ROC tandartsassistente?

MBO tandartsassistente is zowel te volgen bij Capabel als bij de ROC. De opleiding bij Capabel is een zeer goed alternatief voor de opleiding ROC tandartsassistente.

Bij Capabel bieden wij namelijk 1-jarige opleidingen aan. Dit betekent dat je snel aan de slag kan met jouw droombaan! Ook kun je op meerdere momenten in het jaar starten. Als je studiefinanciering gerechtigd bent, krijg je ook gewoon studiefinanciering tijdens jouw opleiding bij Capabel. Lees meer over de verschillen tussen Capabel en ROC

Word nu MBO Tandartsassistent! 

Kortom, als tandartsassistent leer je praktische en organisatorische werkzaamheden en kan je terecht bij allerlei verschillende praktijken. Hou jij van veel variatie in je werk, wil je graag mensen helpen met hun orale gezondheid en kan je niet wachten om aan de slag te gaan als tandartsassistent? Schrijf je dan nu in voor de tandartsassistente opleiding MBO niveau 4 bij Capabel!

Benieuwd naar startdata, het programma en de prijzen? Bekijk dan de specifieke opleidingspagina voor MBO tandartsassistente.

Gepubliceerd door Elise Heikamp
In de categorie MBO opleidingen

Hi! Mijn naam is Elise en ik ben Junior Interaction designer bij Capabel! Ik hou mij vooral bezig met het schrijven van blogs en het plaatsen van berichten op de social media van Capabel Onderwijs Groep!

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00