Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

ROC opleiding of Capabel?

Ontdek Capabel Onderwijs Groep met onze brochures! Vul hieronder jouw gegevens in en selecteer daarna de gewenste opleiding(en).

We hebben uw aanvraag ontvangen

Je wilt beginnen aan een MBO-opleiding in de zorg en welzijn. Daar komen ontzettend veel keuzes bij kijken. Welke opleiding wil ik doen? Moet ik voor een ROC of particuliere MBO kiezen? Capabel is een goed alternatief voor een ROC-opleiding in de zorg en welzijn!

Verkorte opleiding

Bij Capabel werk je aan de snelste weg naar jouw toekomst. Na 15 maanden heb je jouw MBO diploma al op zak! Daarna kun je aan de slag, met de benodigde kennis en ervaringen. 

Bij ROC opleidingen duurt het drie tot vier jaar om jouw mbo niveau 3 of 4 af te ronden. Dat betekent dat je drie of vier jaar moet investeren. Het duurt dus een stuk langer voordat je jouw investering kan terug verdienen!

Kosten op een rijtje

“Particuliere MBO opleidingen zijn veel duurder dan ROC opleidingen,” denken velen. Als je de vergelijking maakt, klopt dit echter niet! Qua prijs is Capabel een goed alternatief voor een ROC Zorg & Welzijn opleiding.

We vergelijken een ROC Zorg opleiding niveau 4 met een Capabel niveau 4 opleiding. 

  Capabel ROC
Opleiding   5148euro 4620 euro
Schoolkosten   449 euro 2000 euro
Totaal   5597 euro 6620 euro
     
Tijdsinvestering  15 maanden 4 jaar

 

Capabel streeft ernaar het onderwijs voor iedereen mogelijk te maken. Zo gebruik je bij Capabel bijvoorbeeld een online boekenpakket. Hierdoor vallen de schoolkosten een stuk lager uit dan bij de gemiddelde ROC opleidingen! Ook is studiefinanciering bij Capabel gewoon mogelijk. En loop je een beetje uit? Dan krijg je drie maanden gratis om jouw opleiding af te maken! 

Erkende kwaliteit

Capabel Onderwijs Groep biedt MBO opleidingen van erkende kwaliteit. Onze opleidingen zijn door het Ministerie van OCW erkend. Dat houdt in dat het onderwijs van Capabel aan de richtlijnen en wetgeving van het Ministerie van OCW voldoet. 

Daarnaast is Capabel Onderwijs Groep in het bezit van het NRTO-keurmerk. Dit is een keurmerk speciaal voor particulier onderwijs. Het waarborgt de transparantie van diensten, professionaliteit en deskundigheid.

Daarmee is Capabel dus minstens even kwalitatief als ROC Zorg opleidingen, al dan niet beter! Het is daarom dat ieder jaar duizenden studenten in plaats van een ROC Zorg opleiding voor Capabal MBO kiezen.

Maak nu kennis met Capabel Onderwijs!

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00