Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Maak kennis met onze studente Rita!

Van doktersassistent naar praktijkondersteuner

Rita Blom is student praktijkondersteuner huisarts (POH) bij Capabel Hogeschool. Ze werkte al jaren als doktersassistente. Toen er binnen haar huisartsenpraktijk hoge nood was vanwege de ziekte van een praktijkondersteuner greep ze haar kans. 

Praktijkondersteuner bij haar huisartsenpraktijk

Ze is nu bezig met de omscholing van doktersassistente tot praktijkondersteuner. Op dit moment werkt ze naast haar studie 2 dagen in de huisartspraktijk. Daar past ze direct de praktijkopdrachten van de opleiding toe.

Rita: “Na vijf maanden in de opleiding ben ik al erg veranderd. Ik zei eerst altijd: eens assistente, altijd assistente. Maar dit is toch anders gebleken. Ik vind het werk als praktijkondersteuner ontzettend leuk en interessant!”

Rita is enorm enthousiast over de huisartspraktijk waar ze op dit moment werkt. Haar nieuwe werk wordt gewaardeerd door zowel haar collega’s als patiënten. “Het is mooi om te horen hoe waardevol je functie is. Daarbij is praktijkondersteuner dankbaar en persoonlijk werk. Je kan wat betekenen voor je patiënten. Je bouwt meer een band op dan wanneer je als doktersassistent alleen een afspraak voor ze maakt.”

“Deze opleiding is eigenlijk een hele logische vervolgstap  voor mij als doktersassistent.  Het past goed bij mij en ik wilde graag nog HBO doen.”

Praktijkervaring en kennis vullen elkaar aan

En wat de opleiding betreft? Deze bevalt erg goed. Alle docenten hebben veel praktijkervaring en vullen elkaar mooi aan. Je leert ook veel van de andere studenten. “Mijn medestudenten zijn allemaal pittige dames die hier echt zijn om te leren. Er is veel enthousiasme. Het is ook niet schools, maar echt op de praktijk gericht, met rollenspellen en actuele casussen. Alles wordt goed uitgelegd en is direct toepasbaar.”

Rita kon bijvoorbeeld snel gesprektechnieken toepassen met de patiënten van de huisartsenpraktijk. Ze voert praktijkopdrachten uit met verschillende patiënten die daarvoor open staan, zoals bloedrukmeten of een spreekuur houden.

Volgend voorjaar rondt Rita haar opleiding bij Capabel Hogeschool af. Wij wensen haar nog een heel leuke en leerzame periode toe!

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg, Zorg en Welzijn, Opleiding, MBO opleiding, MBO, MBO 3, MBO 4, Post HBO deeltijd en Capabel Hogeschool
beveiliger staat lachen voor winkelpand
Waarom zou je beveiliger worden?
Het beroep van beveiliger kan een aantrekkelijke keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische en uitdagende carrière. In dit blog bespreken we waarom het de moeite waard kan zijn om beveiliger te worden en hoe dit beroep kan bijdragen aan een zinvolle loopbaan.
Meer lezen
Doktersassistent staat in praktijkruimte met spierbal
Verzorgende IG of doktersassistent?
Droom je van een carrière in de zorg en ben je nieuwsgierig naar het verschil tussen een verzorgende IG en een doktersassistent? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk, het salaris.
Meer lezen
 psycholoog coacht client
Enquête studenten Toegepaste Psychologie aan Capabel Hogeschool
De enquête is gehouden om inzicht te krijgen in wat onze studenten van de opleiding vinden en waarom ze voor Capabel kozen. Zie hier de belangrijkste uitkomsten:
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding