Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Nieuwe plannen van het kabinet voor zorg en omscholing

verzorgende staat bij de trap met documentatie 2020 anders uit dan voorgaande jaren: geen gouden koets, geen publiek en geen Ridderzaal, maar een kerk in Den Haag. Wat wel het hetzelfde bleef, was het voorlezen van de Troonrede door koning Willem-Alexander met de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar.

Meer personeel en minder werkdruk in de zorg 

Op Prinsjesdag werden plannen voor verschillende investering in de zorg bekend gemaakt. Het coronavirus heeft de afgelopen tijd veel druk gelegd op de zorgsector en naar verwachting zal dit in 2021 zo blijven. Daarom wordt er geld vrijgemaakt voor het bonus voor zorgpersoneel. In 2020 krijgen zij een bonus van €1.000 en in 2021 komt daar nog €500 euro bij.

Verder wordt er €20 miljoen geïnvesteerd in het aantrekkelijker maken van het werken in de zorg. Dit gebeurt door administratieve lasten te verminderen, medewerkers meer inspraak te geven in hun werk en het verbeteren van contracten voor zorgpersoneel. Op deze manier hoopt de regering dat meer mensen kiezen voor een baan in de zorg, zodat het personeelstekort en de werkdruk afneemt.

Omscholing naar een kansrijk beroep

Het coronavirus heeft grote invloed op de economie. De verwachting is dat de economie volgend jaar sterk zal krimpen en dat de werkloosheid verder toe zal nemen. Op Prinsjesdag werd bekend gemaakt dat het kabinet in de komende 5 jaar €20 miljard wil investeren in projecten die de economie sterker maken. Een deel van dit geld zal gaan naar omscholing voor mensen die hun baan kwijt zijn geraakt of geen baan kunnen vinden.

Ook Capabel zet zich in voor omscholing van werkzoekenden. Als partner van omscholing.nl wil Capabel kansen bieden aan mensen die door het coronavirus hun baan kwijtraken. Capabel biedt verkorte en erkende opleidingen voor verschillende kansrijke beroepen in de zorg. Als partner van omscholing.nl geeft Capabel korting op het lesgeld van verschillende opleidingen, wanneer je door het coronavirus je baan bent verloren of dreigt te verliezen. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op omscholing.nl of klik op de button hieronder.

Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen
beveiliger staat lachen voor winkelpand
Waarom zou je beveiliger worden?
Het beroep van beveiliger kan een aantrekkelijke keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische en uitdagende carrière. In dit blog bespreken we waarom het de moeite waard kan zijn om beveiliger te worden en hoe dit beroep kan bijdragen aan een zinvolle loopbaan.
Meer lezen
Doktersassistent staat in praktijkruimte met spierbal
Verzorgende IG of doktersassistent?
Droom je van een carrière in de zorg en ben je nieuwsgierig naar het verschil tussen een verzorgende IG en een doktersassistent? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk, het salaris.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding