Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waarom Handhaver Toezicht & Veiligheid?

Deze week staat in het teken van de Veiligheid, daarom wordt er vandaag een Beveiliging & Veiligheid opleiding in het zonnetje, namelijk Handhaver Toezicht & Veiligheid. Wil jij leren hoe jij een surveillance voorbereid, toezicht houdt en hoe jij het beste corrigerend op kan treden? Dan is de opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid MBO bij Capabel Onderwijs een geschikte optie voor jou! In deze blog lees je meer over wat je bij ons zal leren tijdens de opleiding en over de werkzaamheden van een handhaver.

Waarom kiezen voor Handhaver Toezicht & Veiligheid?

Sinds 2018 is er een stijgende lijn te zien van de kleine criminaliteit, zoals winkeldiefstallen en vandalisme op straat. Deze toename is nog steeds dagelijks op straat te ervaren. Om de boel veilig en schoon te houden, is het van belang dat de Handhaver Toezicht & Veiligheid optreed tegen overlast, vernieling en vervuiling.  

Wat zijn de kerntaken van een handhaver?

De kerntaken van een handhaver zijn te verdelen in drie categorieën: toezicht houden, service en hulp bieden en als laatste de administratieve werkzaamheden.

Onder toezicht houden valt het voorbereiden van een surveillance, het houden van de surveillance en indien nodig corrigerend optreden met burgerarrestaties van dien. Onder service en hulp bieden verstaan we het informeren van burgers over de criminaliteit zoals bijvoorbeeld het houden van voorlichtingen om aandacht voor de kleine criminaliteit te verhogen. Als laatste houdt de handhaver zich bezig met administratieve taken, zoals sancties afhandelen en organiseren en onderhouden van samenwerkingsverbanden.

Handhaver Toezicht & Veiligheid bij Capabel

Kortom, heb jij een sterk rechtvaardigheidsgevoel, weet jij een oogje in het zeil te houden en weet jij te handelen in lastige situaties? Bij Capabel Onderwijs kun je de opleiding MBO Handhaver Toezicht & Veiligheid volgen. Bij ons heb je binnen 15 maanden je diploma op zak en kun je de criminaliteit in de buurt bestrijden! 

Waar kan ik aan de slag als handhaver?

Als Handhaver Toezicht & Veiligheid kun je werken bij een gemeente, of een door de gemeente ingestelde organisatie voor stadstoezicht. Daarnaast is het ook mogelijk om bij de politie of een particulier beveiligingsbedrijf te werken.

Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen
beveiliger staat lachen voor winkelpand
Waarom zou je beveiliger worden?
Het beroep van beveiliger kan een aantrekkelijke keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische en uitdagende carrière. In dit blog bespreken we waarom het de moeite waard kan zijn om beveiliger te worden en hoe dit beroep kan bijdragen aan een zinvolle loopbaan.
Meer lezen
Doktersassistent staat in praktijkruimte met spierbal
Verzorgende IG of doktersassistent?
Droom je van een carrière in de zorg en ben je nieuwsgierig naar het verschil tussen een verzorgende IG en een doktersassistent? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk, het salaris.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding